Cine nu vrea să iasă din mașină de spălat haine impecabile. Ca orice alt aparat de acasă, mașinile de spălat ne fac viața mai ușoară și mai ușoară. Este important să înțelegeți că, pentru o eficiență ridicată și o durată lungă de viață a mașinii de spălat, îngrijirea și întreținerea regulată sunt foarte importante.

Sfaturi utile pentru a avea grijă de mașina de spălat:

Întreținerea zilnică

După ce ați spălat hainele, țineți ușa mașinii deschise pentru a lăsa umezeala și umezeala să se usuce. Dacă mașina dvs. este uscată și fără umiditate, atunci nu va exista miros de murdărie în cada. Dacă ați spălat încărcătura foarte murdară și murdară, asigurați-vă că curățați pereții mașinii și cada cu o îmbrăcăminte umedă pentru a îndepărta eventualele zgârieturi.

Ai grijă la ce speli

Nu spălați lucruri din cauciuc și covoarele grele în mașina de spălat. Acest lucru ar pune presiune asupra motorului mașinii de spălat și ar cauza deteriorări interne.

Curățați interiorul

Din fericire, mașina dvs. vă poate curăța hainele, dar, din păcate, nu se poate curăța. Deci trebuie să ai grijă de asta. Dacă aparatul dvs. are un filtru de scame detașabil, detașați-l și îndepărtați scamele acumulate de pe haine și atașați-l înapoi. Lintul înfundă conductele de apă și, de asemenea, duce la spălarea necorespunzătoare a hainelor. Dacă hainele dvs. arată vechi și au un strat de puf, atunci verificați filtrul mașinii de spălat.

Îndepărtați conținutul de detergent, unsoarea (datorită spălării de haine grase) și murdăria din tub, dozator și conductele de apă. Rulați mașina cu apă și 2 cani de suc de lămâie sau oțet alb la cea mai tare spălare, dar fără haine. Făcând acest lucru o dată la 3 luni, curățați interiorul mașinii și țevii de evacuare din grăsime, reziduuri de apă dură și alte murdăriri.

Nu utilizați detergent în exces

Oamenii de obicei cred că mai mult detergent este nevoie de haine impecabile. Este obișnuit să folosiți mai mult detergent pentru a spăla hainele. Încărcăm mașina cu haine murdare și grase și adăugăm mormane de detergent și sperăm că, la sfârșit, vom obține haine fără pete. Dar nu este adevărat. Spălați întotdeauna hainele în vagoane mici cu mai puțin detergent. Utilizarea excesului de detergent nu numai că va afecta hainele, ci și conductele de apă și motorul mașinii de spălat.

Înțelegeți setările mașinii de spălat

Majoritatea mașinilor de spălat au în prezent 3 tipuri de spalare: Normal, Mediu și puternic. Du-te pentru spalare normală pentru sarcini standard. Dacă speli hainele pentru copii sau hainele tale delicate, du-te pentru un set blând. Alegeți setarea puternică numai atunci când spălați încărcături foarte grase. Este foarte important să utilizați setarea corectă ca cerință pentru a proteja atât hainele, cât și mașina de la deteriorare.

Nu supraîncărcați 

Prea multe haine dintr-o dată nu este o idee bună. Supraîncărcarea pune presiune asupra motorului și are ca rezultat supraîncălzirea. De asemenea, o încărcătură împachetată va avea ca rezultat o sărăcie sau nici o răsucire. Dacă totuși doriți să spălați greutăți mari, setați mașina la opțiunea de spălare a încărcăturii grele. Acest lucru ar folosi cantitate mare de apă și hainele vor ieși curate și fără pată. Dar am recomanda ca nu merge pentru sarcini grele, deoarece necesită mai multă apă și pune, de asemenea, pune presiune pe motorul mașinii.

Căutați rugina și scoateți-o

Uneori vedeți că hainele care ies din mașină au pete roșu-portocalii. Acest lucru se datorează ruginei. Căutați petele ruginite din cada sau dozatorul. Aceste pete de rugina pot fi indepartate cu usurinta prin adaugarea a doua cani de suc de lamaie si rularea masinii pentru un ciclu de spalare pe apa fierbinte. Dar dacă acest sfat nu funcționează pentru dvs., schimbați cada. Se poate întâmpla, de asemenea, ca rugina să fie în conductele de apă. Deci, apa pe care o utilizați pentru spălare face ca particulele de rugină să fie ruginite. În acest caz, verificați conductele.

Aveți grijă de uscător

Dacă aveți o mașină complet automată decât un uscător construit. Îndepărtați scamele din uscător după fiecare ciclu. Scamele poate bloca filtrul și poate restricționa fluxul de aer, ceea ce poate duce la supraîncălzirea uscătorului. Această supraîncălzire vă poate micșora hainele delicate.

Partener de continut web – Oferta realizare site scoala gimnaziala Iasi

Partener de BackLink – Reparatii imprimante Botosani